Skip to main content

Ο Σταύρος Ρουμελιώτης, ο D·ικός μας life coach, μας ξεναγεί στη ζωή του, βήμα – βήμα

Τα 20 βήματα στα 50 χρόνια που χρειάστηκα για να φτάσω στο σήμερα

Τα τελευταία 3 χρόνια είδα τόσο ξεκάθαρα τον εαυτό μου να αλλάζει που οι κοντινοί μου άνθρωποι ακόμη αναρωτιούνται που έκρυψα τον παλιό Σταύρο που «ήξεραν».

  1. (Παιδί) Πιλότος

Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω πιλότος.

  1. (Χαμένος) Πρωταθλητής

Έγινα διεθνής αθλητής υψηλού επιπέδου προκειμένου να λάβω την αναγνώριση και την αγάπη που δεν λάμβανα από την χαμηλή μου επίδοση ως μαθητής.

  1. (Μόνος) Φοιτητής

Χωρίς να έχω κάποιον δίπλα μου για βοήθεια/καθοδήγηση/υποστήριξη, επέλεξα να σπουδάσω Οργάνωση Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διότι φοβόμουν πολύ και δεν γνώριζα το πως να βρω τι πραγματικά ήθελα.

  1. (Βολεμένος) Επιχειρηματίας

Ανέλαβα την οικογενειακή επιχείρηση διότι είναι πολύ τρομακτικό να ξεκινήσω οτιδήποτε άλλο από το 0.

  1. (Ενοχικός) Με άποψη

Κατηγόρησα τους γύρο μου για τις επιλογές μου έτσι ώστε να κουκουλώσω τις ευθύνες και τους φόβους μου.

  1. (Επιτυχημένος) Σε ρόλο μαριονέτας

Ανέπτυξα την οικογενειακή επιχείρηση ώστε όλοι τριγύρω μου να είναι χαρούμενοι και περήφανοι.

  1. (Αξιοζήλευτος) Για λύπηση

Έζησα στο ιδανικό σπίτι, απέκτησα το τέλειο αυτοκίνητο για να με θαυμάζουν όλοι, αφού εγώ δεν μπορούσα να με θαυμάσω, να με αποδεχτώ.

  1. (Σε λάθος μέρη) Ταξιδιώτης

Ταξίδεψα όσο μπορούσα για να δω, να βρω και να εξερευνήσω το διαφορετικό, να ξεφύγω.

  1. (Παραμερισμένος) Βράχος

Έγινα ο «βράχος και ο Coach» για όλους δίπλα μου, παραμερίζοντας τις δικές μου ανάγκες και ταυτόχρονα στρίμωξα και έκρυψα κάθε σημάδι ευαλωτότητας προκειμένου να συνεχίσω.

  1. (Νέος) Στην αγάπη

Επέτρεψα στην αγάπη να μπει στη ζωή μου και να αρχίσει να ταρακουνάει τον προγραμματισμό μου. Στην αρχή της γυναίκας μου και στη συνέχεια των παιδιών μου.

  1. (Αναζήτηση) Πραγματικού ταξιδιού

Ζήτησα βοήθεια από ειδικό προκειμένου να αντέξω την καλά κλειδωμένη ζωή μου.

  1. (Ευκαιρία) Για Re-start, για ζωή

Είδα την οικονομική κρίση σαν ευκαιρία για ζωή, για αλλαγή, ενώ στα μάτια όλων ήταν μόνο καταστροφή και αποφάσισα να φύγω από την Ελλάδα την ίδια στιγμή που όλοι με συμβούλευαν να μείνω, αφού τα είχα όλα «τακτοποιημένα».

  1. (Μαύρη πέτρα) Στον προγραμματισμό μου

Έφυγα από την Αθήνα με τέτοιον τρόπο που δεν θα μπορούσα να ξαναγυρίσω και να εργαστώ εκεί (αναγκαστική λειτουργία/forcing function) όπως πχ πετάς όλα τα γλυκά από το σπίτι προκειμένου να μην μπεις στον πειρασμό και τα φας), ενώ όλοι μου έλεγαν να το κάνω πιο ομαλά, πιο στρωτά διότι ποτέ δεν ξέρεις…. Όμως εγώ, ήξερα!

  1. (Εργάτης) Με σκοπό, με στόχο

Απόλαυσα κάθε εργασία που έκανα εδώ (ταξιτζής, καθαριστής, κουβαλητής) πολύ περισσότερο από αυτή του επιχειρηματία στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα δεν έκανα/υπέκυψα σε τίποτα από αυτά που με συμβούλευαν οι φίλοι σχετικά με το επαγγελματικό μου μέλλον.

  1. (Φροντιστής) Πατέρας

Έβαλα σαν πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά μου και με ξανά άφησα ατάιστο.

  1. (Space) Coaching

Βρήκα επιτέλους χρόνο και χώρο για εμένα και ξανά άρχισα το εσωτερικό σκάψιμο όπου εκεί ανακάλυψα και ξεκίνησα εκπαίδευση για το Coaching, για το Coaching που έκανα μία ζωή, το Coaching αυτό που τότε ονομάζονταν Leadership.

  1. (Ανέκδοτο) ο πιο καλός ο μαθητής

Έγινα ο καλύτερος «εκπαιδευόμενος» στις εκπαιδεύσεις που συμμετείχα στο ΕΚΠΑ, έγινα στα 46 μου ο καλύτερος μαθητής της τάξης που δεν ήμουν ποτέ.

  1. (Συνειδητότητα) Η δική μου ζωή

Συνάντησα τη συνειδητότητα και πλέον ζω με αυτήν στο πλάι μου.

  1. (Πρέπει?) Να θέλω…

Αγάπησα την αποτυχία και τα γδαρσίματα που μου αφήνει η ζωή και ταυτόχρονα αγκάλιασα την δύναμη της αναβλητικότητας μου. Δεν υπάρχει κάτι πιο συναρπαστικό από το να αφήνω συνειδητά ένα πρέπει για ένα θέλω, για να δημιουργήσω.

  1. (Επιτέλους πιλότος) Επιτέλους Coach

Σήμερα είμαι ένας Life Coach που λειτουργώ, εργάζομαι και βελτιώνομαι συνέχεια. Έχω βρει σήμερα στα 50 τον σκοπό της ζωής μου. Ξέρω ποιος είμαι και τι αποτύπωμα θέλω να αφήσω. Είμαι ο πιλότος που από μικρός ονειρευόμουν. Βοηθώ πλέον ανθρώπους να μεταφερθούν από το σημείο Α στο σημείο Β με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Βοηθώ ανθρώπους να ταξιδέψουν στον προορισμό που αυτοί επιλέγουν και βαθιά μέσα τους επιθυμούν.

Εσύ;

  • Εσύ σε ποιο βήμα βρίσκεσαι σήμερα άραγε;
  • Ζεις σίγουρα την δική σου ζωή;
  • Ζεις βάση των θέλω σου, πραγματοποιείς τα όνειρά και τις φιλοδοξίες σου;
  • Έχεις ανακαλύψει τον πραγματικό σκοπό της ζωής σου, το όραμα σου, την αποστολή σου;
  • Είσαι σίγουρος/η ότι έχεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία και την κατάλληλη υποστήριξη για να επιτύχεις τους στόχους σου;
  • Θεωρείς ότι μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου;

Εμείς

Έχουμε εκπαιδευτεί να μη ζητάμε εύκολα (σχεδόν ποτέ) βοήθεια. Έχουμε μεγαλώσει με ατάκες του τύπου «άντρας είσαι, θα τα καταφέρεις» ή «γυναίκα είσαι, αντέχεις» που δυστυχώς λειτουργούν σαν άγκυρες στη ζωή μας. Έχουμε μεγαλώσει θεωρώντας ότι το να δείξουμε ευαλωτότητα είναι ελάττωμα. Το να παραδεχθούμε ότι χρειαζόμαστε υποστήριξη είναι κάτι κακό, αγνοώντας ότι η συνεργασία με κάποιον ειδικό μπορεί να μας οδηγήσει παρακάτω. Θεωρούμε ότι οφείλουμε να τα ξεπεράσουμε όλα μόνοι μας. Είμαστε σίγουροι ότι ένας επαγγελματίας δρομέας είναι απαραίτητο να έχει προπονητή που να τον υποστηρίζει να βελτιώσει τις επιδόσεις του και να καταρρίψει το επόμενο ρεκόρ. Εμείς όμως όχι, θεωρούμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας.

Είναι γεγονός ότι σήμερα, εδώ και αρκετά χρόνια σε κάποιες χώρες, αυτές οι περιοριστικές πεποιθήσεις έχουν καταρριφθεί, έχουν ξεπεραστεί. Το να δείξουμε ευαλωτότητα έχει παρατηρηθεί ότι είναι η μέγιστη ένδειξη θάρρους. Το να ζητήσουμε υποστήριξη είναι ο τρόπος να προοδεύσουμε, να προχωρήσουμε μπροστά. Πλέον είναι σύνηθες και πλήρως αποδεκτό έως και απαραίτητο δυναμικά άτομα με ηγετικές ικανότητες να συνεργάζονται με έναν Coach.

Συνεπώς, αν “βλέπεις” τον εαυτό σε κάποια ή αρκετά από αυτά τα σημεία και αν τον αναγνωρίζεις ως ηγετική φυσιογνωμία, επιτυχημένο επιχειρηματία, υψηλόβαθμο στέλεχος, τολμηρό ελεύθερο επαγγελματία, high achiever ή επαγγελματία αθλητή, σε προκαλώ να επικοινωνήσεις μαζί μου.


Life Coaching Roumeliotis

+41 79 895 7352

lc.roumeliotis@gmail.com